Zpátky v čase s NH – 6. díl.

Po týdnu opět pokračujeme s naším seriálem.

ČÍST DÁLE

20. 10. 2020

Zpátky v čase s NH! - 6. díl.

 

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, jak se našemu týmu dařilo v sezóně 2012/2013. Tato sezóna se dá dozajista označit jako sezóna "bronzová". Tým vedený trenérem Dušanem Medveckým v ní získal výborné 3. místo a v jednu dobu byl v tabulce druhý za tehdy vedoucím Nymburkem.  Ale pěkně postupně.

V létě ostravský tým posílil na několika postech. Na lavičku k hlavnímu trenérovi se přidal Marek Stuchlý, rozehrávačský post k Adamovi Čížovi doplnil ligou prověřený Rashaan Edward Ames. Na křídlech kromě českých hráčů v podobě Luďka Jurečky, Jana Stehlíka či Filipa Zbránka doplnil Jeremiah Wilson, pro kterého to byla tenkrát první štace po absolovaní univerzity.  Tento hráč se hned stal jednou z těžějních opor našeho týmu.  Pod košem se pak točila hned čtveřice hráčů a to jmenovitě Justus Greene, Austin Dufault (přišel v průběhu roku z Prostějova), Martin Gniadek a také Rostislav Pelikán. Daleko více pak prostoru dostali mladí hráči.

Základní část Ostravané zakončili na 3. místě s bilancí 17 výher a jen 7 porážek. Následovala skupina A1, kde obsadili 3. pozici. V play off jako první narazili na Kolín. S tradičním účástníkem nejvyšší soutěže nezačali ,sérii hranou na tři vítězství, úplně šťastně. Ještě dnes si mnozí domácí fanoušci pamatují přesnou trojku hostujícího Zuzáka, který tak urval první, ale také zároveň poslední výhru Kolína v této sérii. V dalších zápasech se pak ukázala síla ostravské lavičky. NH nakonec celou sérii vyhrála 3:1.

Následovalo vypjaté semifinále s Prostějovem.  To se táhlo až na pět zápasů, ve kterých vždy platilo pravidlo: "Můj dům, můj hrad". Ani jednomu z týmů se nepovedlo na hřišti soupeře zvítězit. Avšak NH tomu byla vždy velmi blízko. Dobré je zmínit také fakt, že Prostějov tehdy hrál pouze v omezené rotaci hráčů se kterou nakonec ani nedohrál následné finále s Nymburkem.  Ostravští hráči si tak nakonec pověsili na krk bronzové medaile a je to také poslední medaile, kterou klub získal. Stejnou pozici získali také v Českém poháru.

Obrazem a zvukem se podíváme do druhého zápasu série s Kolínem.

Zápas: http://bit.ly/kolinova

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)