Z Hradce odjíždíme s výhrou!

Cenné vítězství z Hradce znamená 4: výhru.

ČÍST DÁLE

4. 12. 2022

Review: Královští Sokoli: NH Ostrava

Kolo: 11:

Datum: 3.12:2022

 

Ostravská loupež na Třebši

Až do poslední dramatické minuty dospěla řež Sokolů s Novou hutí. Ostravský forward Šmíd tu nejprve dvojkou navýšil náskok hostů na 81-84, aby Mandalinič po útočném doskoku snížil znovu na bod. Rozehrávač Majerčák poté proměnil pro NH jeden trestný hod, aby domácí Vlček minul dvojku na prodloužení. Ostrava tak po druhé výhře v řadě (83-85) už dorovnala bilanci osmého Ústí. Naopak poslední Sokoli zapsali již sedmou porážku za osm zápasů.

Dlouho vyrovnaný duel sedmičlenných rotací natrhli domácí v závěru poločasu odskokem na 11 díky třem přesným trojkám a podpoře pivota Šturanoviče i ztrát soupeře. NH se pak ale opřela o své dlouhé, začala se kutat zpět a po trojkách a útočných doskocích v polovině třetího dějství srovnala. Sedm minut před koncem se pak domácím vyfauloval klíčový centr Šturanovič a NH šla zpod koše dopředu. Hradec ale držel natěsno Autrey a tak rozhodl až úplný závěr.  

NH (bez Bohačíka) potáhli Mathon (23+13 doskoků), Šmíd (19), Morgan (15) a Belikov (11). Tým byl o parník lepší zpod koše (28-50), na doskoku (31-50, útočné 10-22) a z druhých šancí (9-28). Sokoli spoléhali na Autreyho (18+11 asistencí a 7 doskoků), Peterku (16), Šturanoviče (14+9 doskoků), Mandaliniče (14) a Gogu (10). Dali víc trojek (11-7) a také méně ztráceli (11-16).

 

Lubomír Peterka (trenér Královští sokoli): „Vyhrál šťastnější tým. Nebyli jsme schopni pokrýt v průběhu zápasu útočné doskoky. Ostrava nás hodně přeskákala na doskoku, a když se Šturanovič vyfauloval, tak to umřelo úplně. V podstatě jsme celý zápas vedli, ale nakonec vítězství brala Ostrava.”

Vladimír Vondra (forward Královští sokoli): „Myslím, že jsme mohli vyhrát. Začalo to na naší obranné polovině na doskoku, pak následovaly zbytečné fauly. Šturanovič se zbytečně vyfauloval. Kdybychom hráli lépe a měli lepší obranné doskoky, tak jsme mohli klidně vyhrát.”

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „Na zápas jsme se celý týden připravovali, zejména jak bránit Autreyho. Ze začátku nám to úplně nefungovalo. Nedokázali jsme na něho vytvořit tlak při obraně 1 na 1, a když přišla nějaká dvojička nebo pick-and-roll, tak jsme tam byli pozdě. Autrey dokázal míč směřovat na střelce, tím jsme si také bohužel udělali rychlé fauly. V poločase jsme vše změnili a dokráčeli jsme si pro těsné vítězství. Takový je basketbal.”

Matej Majerčák (rozehrávač NH Ostrava): „Z naší strany to byl povedený zápas a zasloužená výhra. Velmi důležitá výhra! První poločas se nám nepovedl, začali jsme poměrně ležérně a asi jsme si mysleli, že to přijde samo. Druhý poločas jsme začali s větší energií a zlepšili jsme střelbu. Hlavě jsme začali hrát jako tým a vše jsme intenzivně prožívali na lavičce. Jsme velmi rádi, že jsme tento zápas zvládli a budeme dále makat, protože nás čekají další těžké zápasy.” 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

23

hodin

02

minuty

10

vteřin

vs.

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále