Ve středu dojedou ambiciózní Svitavy.

ČÍST DÁLE

22. 9. 2020

Preview: NH Ostrava vs Dekstone Tuři Svitavy

Datum: středa 23.9.2020

Čas: 17:30

Partner zápasu: Pavlovín

 

Preview:

V tradičním čase ve středu v podvečer se ostravští basketbalisté opět představí na domácí palubovce. Soupeřem jim tentokrát bude ambiciózní celek ze Svitav.  

Oba celky mají v lize prozatím bilanci 1:2 a tak jistě ji budou chtít vylepšit ve středečním zápase.

Ostravský celek si chce po nepovedeném nedělním zápase na Slunetě zlepšit náladu a porvat se o vítězství. 

Hosté sice v domácím prostředí vyhráli nad Pardubicemi (88:79), jenže předtím vysoko prohráli na půdě silné Opavy, kde dle slov jejich trenéra Pivody byli doslova trapní.  Proto můžeme být svědky velmi zajímavé podívané. Zápas začíná opět v tradičním čase a prosíme fanoušky, aby přišli opět s rouškou. Partnerem zápasu bude tentokrát Vinařství Pavlovín.

 

Filip Šmíd před zápasem: “Ve středu nás čeká jeden z favoritů pro finále KNBL. Pokud chceme pomýšlet na vyrovnanou partii nebo dokonce na výhru, musíme se koncentrovat celých 40 minut a podat dobrý výkon na obou stranách palubovky”.

 

Adam Choleva, asistent trenéra“Je to další soupeř v tomhle týdnu, který myslí na finále. Proto budeme muset hrát disciplinovane, bez ztrát a s chutí. Svitavy se opírají o zkušeného Marka se Slezákem, kterým to budeme muset znepříjemnit, ale zároveň oplývají velkou kvalitou mladých, na které nesmíme zapomenout. Pevně věřím, že to bude zajímavé utkání a na naší domácí půdě dokážeme Svitavy překvapit, jelikož dle dostupných informací nejsou v plné síle.”

Absence: Štěpán Svoboda (od začátku sezóny)

 

Z tábora soupeře:

Celek z malebného města v Pardubickém kraji má letos velmi vysoké ambice. Přes letní pauzu došlo v kádru  k výrazným změnám. Pryč jsou všichni zahraniční hráči včetně Jiřího Jelínka, který nabral směr Kolín. Druhým směrem pak zamířilo nejprve opavské duo Dragoun - Bujnoch, aby jej následně doplnilo jiné duo v podání Goga - Sehnal. Také pod košem se Svitavští činili. Z USK Praha si přivedli duo Proleta - Křivánek. 

Navzdory tomuto silnému letnímu posilování to prozatím nepřináší kýžené výsledky. V tabulce KNBL jsou na 11. místě, což není pozice, na které by se rádi drželi. Nutno podotknout, že hráli s velice silnými soupeři. Ligu odstartovali doma s mistrovským Nymburkem, následně jeli do Opavy a v sobotu opět před domácím publikem přivítali silné Pardubice. 

 

TVCOM: http://bit.ly/tvcomsvitavy

Lístky: http://bit.ly/vstupenkasvitavy

#tojebasketbal

#OVAvsSVI

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)