V sobotu začíná nový ročník KNBL!

ČÍST DÁLE

29. 9. 2022

Preview: NH Ostrava vs BK Kvis Pardubice

Kolo: 1

Datum: 1.10.2022 v 17:30

 

Po dlouhých pěti měsících se opět naplno rozjíždí nejvyšší soutěž basketbalistů. Týká se to také hráčů NH, kteří v prvním domácím utkáním přivítají Pardubice. S tímto soupeřem se v loňské sezóně utkali v základní části dvakrát a v obou případech odešli svěřenci trenéra Cholevy poraženi. 

Do nové sezóny vstupují oba celky se změnami na soupisce. Domácí tým posílil zejména na perimetru, kde přišli Malik Morgan a Evan Milligan. Dirigentskou taktovku bude mít na starosti Matej Majerčák. Dále v týmu najdeme mladé naděje v podobě Davida Jakela či Matyáše Janů. 

Přípravu na další ročník Kooperativa Národní basketbalové ligy zahájili basketbalisté ostravského klubu NH Ostrava 8. srpna 2022 pod vedením trenérského dua Adam Choleva a Saša Jankovič. O kondiční přípravu se letos postaral trenér David Šotlík. První přípravný zápas sehráli Ostravští před domácím publikem již 26. srpna proti Handlové a zvítězili 99:91. Následoval zápas proti regionálnímu rivalovi z Opavy 79:96. První víkend v září se pak tým zúčastnil Federálního poháru. Na půdě slovenského Svitu se postupně utkal s Interem Bratislavou, Opavou a domácí Iskrou Svit a s bilancí dvě porážky a jedna výhra nakonec bojoval ve skupině o 9.až 12. místo, ve které si díky výhře nad Hradcem Králové zajistil celkové 11. místo.  

Sobotní zápas s Pardubicemi začíná v tradičním čase v 17:30 a přijďte náš tým podpořit v čemkoliv v BÍLÉM!

 

Z tábora soupeře

Tým z města perníků před novou sezónou vydatně posílili hráči z Balkánu. Pod koš přišel 219 cm vysoký Robert Rikič a také Mateo Čolak. Dále můžeme v kádru vidět jako novou tvář Jana Štěrbu z USK či mladou naději Matyáše Vrábela.

Ambice východočeského celku jsou každoročně vysoké. Výsledky v přípravě měli Pardubičtí následovné. Na úvod podlehli celku Niners Chemnitz, pak přišla remíza s mistrem z Nymburka a porážka od Komárna. První výhra v přípravě přišla až v duelu s Prievidzou. Pak následovala výhra nad Slávii a také účast ve Federálním poháru. V jeho základní části ukončili s bilancí 2 výhry a 1 porážky. V následujících bojích nakonec získali 6. místo. Na mezinárodním turnaji Liburnia cup v Opatiji pak Beksa obsadila 4. místo.

 

Saša Jankovič před zápasem: " Jsme rádi, že nám konečně začíná ligová sezóna, kde nás na úvod čeká težký soupeř z Pardubic, který je jedním z adeptů na titul. Chci pozvat všechny fanoušky na kvalitní basketbal a věřím, že nás dotáhnou k vítězství. 

Matej Majerčák před zápasem: "Čeká nás první zápas sezóny a tak všichni jsme plní očekávání. S Pardubicemi to jistě bude fyzicky náročný zápas, jelikož víme, že mají velkou sílu pod košem. Musíme bojovat a hrát jako jeden tým a potom budeme moci pomýšlet na první výhru v sezóně."

TVCOM: https://bit.ly/3fuwNgV

#tojebasketbal

#Tatranashrad

#OVAvsPCE

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)