V sobotu dorazí USK Praha.

Již v sobotu začíná nejvyšší liga mužů.

ČÍST DÁLE

3. 10. 2019

Previe: NH Ostrava vs USK Praha

Kolo: 1

Datum: 5.10.2019

Vzájemná bilance z loňské sezóny: 3:3

 

V sobotu 5. října se opět naplno rozjede nejvyšší basketbalová soutěž mužů . Tým NH Ostrava do něj vstoupí domácím zápasem proti USK Praha. Ostravský tým NH Ostrava vstupuje do nového ročníku pod vedením nového hlavního trenéra Petera Bálinta. Ten si k sobě vzal jako asistenta Tomáše Bartoška, který přišel z Pardubic.  Do týmu pak přišly dvě nové české akvizice v podobě Filipa Šmída a Radka Pumprly. Ty potom doplnilo trio zahraničních hráčů v podobě Johna Carrolla, Joshe Newkirka a Juraje Páleníka. Dále dvojice mladíků Matěj Snopek a Dominik Lukáč. Z loňského kádru pak zůstavají Štěpán Svoboda, Jan Koloničný, Tomáš Havlík, Adam Choleva, Martin Nábělek a kapitán a lídr týmu Petr Bohačík. 

Ostravský tým má za sebou letní přípravu během, které odehrál několik přípravných zápasů včetně turnaje v polské Vratislavi. Dále také absolvoval kondiční soustředění na Slovensku. Z přípravných zápasů před touto sezónou vyšli svěřenci nového trenéra vítězně pouze dvakrát. A to v případě vítězství na Žilinou v poměru 94:91 a také nad GKS Tychy 90:84. 

 

Z tábora soupeře:

Sobotní soupeř ostravského týmu přivedl před touto sezónou do svých řad zkušeného Chorvata Igora Mariče, který by měl podle slov pražského celku být základním stavebním kamenem tohoto týmu pro letošní ročník KNBL. Jedná se solidně střílející křídlo, které se může pyšnit, jak slovenským, tak také chorvatským titulem.

“Igor je střílejícím typem křídla, který má velmi dobré basketbalové základy z Chorvatska a zkušenosti ze Slovinska i Slovenska. Aktuálně přichází z ABA ligy a současně jako vítěz chorvatské ligy s Cibonu Záhřeb.  Hrál několik let pravidelně o ty nejvyšší příčky, vyhrál dvě evropské ligy a jeho role by tak měla týmu přinést stabilitu a zkušenost jako protipól našemu již tradičně mladému týmu v lize,“ popisuje hlavní důvody angažmá manažer týmu Petr Jachan.

V týmu také zůstává z loňské sezóny ze zahraničních hráčů Raheem Appleby i Marko Stevanovič. Hlavně na prvního zmiňovaného nemají ostravští hráči dvakrát dobré vzpomínky. Při březnovém vzájemném střetnutí nastřílel na domácí palubovce rovných 30 bodů a byl po zásluze vyhlášen MVP zápasu. Z Folimanky před touto sezónou odešel například mladý český reprezentant Jakub Tůma, kterého si vyhlédl mistrovský Nymburk. 

Zápas začíná v tradičním čase a sledovat ho můžete také na TVCOM. Partnerem zápasu je půjčovna obytných vozů Obytky.cz

Ohlasy před zápasem: 

Filip Šmíd: "Do úvodního zápasu této sezóny chceme vlétnout s energií a podat dobrý výkon před domácím publikem. Všichni jsme se už těšili na zápasové tempo a teď je to tady. Doufám, že příjde co nejvíce lidí a podpoří náš mladý tým."

 

TVCOM:  http://bit.ly/nhusktv

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

00

hodin

27

minut

50

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále