Milič Blagojevič vyzve Tura!

Dnes bylo rozlosováno čtvrtfinále Kooperativa Challenge 1 on 1

ČÍST DÁLE

13. 12. 2017

Pět Američanů, dva Srbové a proti nim jediný Čech. Takové je složení čtvrtfinalistů ve zcela nové doprovodné soutěži letošní All-Star Game ligy basketbalistů – Kooperativa Faktor 1on1 Challenge, kde se budou hráči bít jen muž proti muži, bez jakékoli pomoci a spoléhání na druhé. Prestiž celého klání bude navíc daná odměnou pro vítěze. Ta činí rovný tisíc eur. Soutěže s osmi bojovníky se dočkáte už 30. prosince na palubovce ústeckého Sportcentra SLUNETA, které celé All-Star Kooperativa NBL hostí.

Dnešní los, který probíhal živě na facebookovém profilu NBL, rozhodl o tom, že ve čtvrtfinále na sebe v levé části pavouka narazí tito soupeři: křídelník mmcité+ Brno Michal Jedovnický a aktuální top skórer a nejužitečnější muž ligy Dominez Burnett z BK JIP Pardubice a ve druhé dvojici nováček v dresu Basketu Fio banka Jindřichův Hradec DeAndre Upchurch a úřadující MVP měsíce Kendrick Ray z ČEZ Basketball Nymburk.

V pravé polovině pavouka se pak utkají eso BC GEOSAN Kolín a druhý nejužitečnější hráč ligy Lee Skinner se střelecky disponovaným srbským křídlem Filipem Šepou z BK Olomoucko a v poslední dvojici půjde bleskurychlý rozehrávač DEKSTONE Tuři Svitavy Bryan Smithson na podkošového muže NH Ostrava Miliče Blagojeviče ze Srbska.

„Je mi jasné, že můj čtvrtfinálový soupeř bude hodně nažhavený. Já ale věřím, že pro mě to bude dobrý začátek soutěže,“ řekl těsně po losu, když se dozvěděl svého protivníka, Američan Dominez Burnett, který se podivil, že bude čelit jedinému Čechovi v soutěži.

„Celkově to vypadá na skvělý turnaj. Je tam hodně kluků, co umějí hrát velmi dobře. Těším se na to a udělám všechno pro vítězství,“ zdůraznil. 

Podle Burnetta velkou součástí motivace vyhrát budou i „prize money“ pro vítěze. „Hodně kluků tak po výhře půjde. Už jsem na to moc zvědavý.“

Lídr pardubické Beksy, měřící 194 čísel, příliš neřeší, kdo by na něj mohl vyjít v dalších kolech, ani to, že na podkošového hráče by v případě postupů mohl narazit nejdřív ve finále. „Nehraje to pro mě velkou roli. Soutěžíme o tisíc eur a já jsem schopný se poměřit s kýmkoli. Jestli to bude malý soupeř, vysoký nebo střed jako já, myslím, že na mojí straně bude výhoda při soubojích s menšími kluky, protože jsem o dost vyšší než Upchurch i Ray. Oni by zase mohli být rychlejší a výbušnější. Tyhle zápasy by mě zase připravily na vyššího soupeře, kde by pak výhoda rychlosti byla na mé straně. V každém případě už se nemůžu dočkat, až to začne.“  

Burnett souhlasí, že přítomnost pěti Američanů ještě zvýší soutěživost celého miniturnaje. „To rozhodně platí. Když se američtí kluci dozvědí, že se hraje o cenu a jsou to peníze, snaží se o moc víc, než kdyby to bylo jen pro srandu.“

O finanční odměnu 25letý guard dosud nehrál, ale každé léto se doma ve Státech se spoustou kamarádů v 1 na 1 utkává. „Na téhle hře jsem vyrostl, je to pro mě „denní chleba“. A jak si vedu? Hodně dobře, moje úspěšnost v zápasech je fakt vysoká,“ směje se guard, který se neutkává jen tak s nějakými soupeři. „Z NBA bych mohl zmínit nováčka Denveru Monte Morrise nebo Kylea Kuzmu z Lakers.“ Jen pro představu - Kuzma měří 205 a jde o aktuálního top skórera slavného týmu z Los Angeles.

A ještě pár nezbytných informací k pravidlům nadcházející All-Star soutěže. Ta bude vycházet z pravidel FIBA pro hru 3 na 3 s tím, že ve čtvrtfinále zvítězí ten hráč, který dosáhne jako první tří bodů, anebo bude ve vedení po odehrání dvou minut. Bude-li po vypršení dvou minut stav nerozhodný, následuje „náhlá smrt“. Pouze finálový duel bude jako vrchol soutěže bez časového limitu a vítěz musí dosáhnout 4 bodů.

Koše zpoza trojkového oblouku budou ohodnoceny 2 body, trefy zevnitř oblouku jedním bodem. Limit na zakončení bude 14 vteřin s tím, že útočící hráč může při neúspěšné střele doskakovat a okamžitě znovu zakončovat.

Čtvrtfinálové dvojice Kooperativa Faktor 1on1 Challenge:

Michal Jedovnický (mmcité+ Brno) - Dominez Burnett (BK JIP Pardubice)
DeAndre Upchurch (Basket Fio banka Jindřichův Hradec) - Kendrick Ray (ČEZ Basketball Nymburk)
Lee Skinner (BC GEOSAN Kolín) - Filip Šepa (BK Olomoucko)
Milič Blagojevič (NH Ostrava) - Bryan Smithson (DEKSTONE Tuři Svitavy)

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)